اینورتر

آموزش تنظیم پارامتر اینوت

در این مطلب می‌خواهیم در مورد تنظیم پارامترهای اینورتر اینوت توضیحاتی کامل به شما ارائه دهیم. این مدل از اینورترها عملکرد بسیار خوبی در صنعت ایران داشته­اند و قادرند که به شکل متناوب جریان dc را به ac تبدیل کنند. برند اینوت تولید کننده اینورترهای کنترل دور موتور و درایو دور متغیر است که از نظر کیفیت با محصولات اروپایی قابل رقابت است. شرکت نیک صنعت از نمایندگان رسمی فروش این محصول در ایران است، ضمن این که در تعمیر این مدل از اینورترها نیز فعالیت دارد. شرکت نیک صنعت ارائه دهنده اینورترهای اینوت در مدل­‌های زیر است:

اینورتر اینوت سری GD10
اینورتر اینوت سری GD20
اینورتر اینوت سری GD200A
اینورتر اینوت سری GD200L
اینورتر اینوت سری GD270
اینورتر اینوت سریGD350

اینورتر LS چیست؟

تنظیمات اینورتر اینوت

درایو اینوت براساس سطح ولتاژ خود به دو دسته تقسیم می‌­شوند که مدل اول آنها درایوهای اینوت فشار ضعیف است که سطح ولتاژ آن ۲۲۰، ۴۰۰، ۶۹۰ ولتی و محدود توان آن نیز ۰.۲ الی ۱۲۰۰ کیلووات است. این نوع اینوت­‌ها کاربری‌­های سنگین و سبک را می‌­توانند پوشش دهند. نوع دوم از درایوهای اینوت فشار متوسط هستند که ولتاژهای آن ۱ تا ۱۱ کیلوولت و توان آن ۰.۲ تا ۱۰ مگاوات است و جزو مدرن­‌ترین فناوری­‌ها برای کنترل موتور سنکرون و آسنکرون هستند.
در اینورتهای اینوت ترمینال‌­های ورودی تکفاز با حرف­های N و L و در اینورترهای سه فاز با حرف­های R, S و T مشخص شده‌­اند. ضمن این که ترمینال‌­های خروجی نیز در آنها با حرف‌­های W,U مشخص شده­ است. نکته مهم این است که نباید برق سه فاز و تکفاز را به این خروجی وصل کرد. هنگام خرید بهتر است که توان اینورتر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از توان الکتروموتور انتخاب گردد تا دچار آسیب نشود. به طور کلی اینورترها از دو بخش قدرت و کنترل تشکیل شده‌­اند که هر کدام نیز سیم‌کشی جداگانه‌­ای نیز دارند.

سیم کشی بخش قدرت اینورتر اینوت

در عکس زیر می­توان بخش قدرت اینورتر اینوت را مشاهده کرد:
ترمینال L , N در درایوهای اینوت تکفاز و سه فاز به فاز و نول برق شهری متصل می­‌شود.
ترمینال R , S ,T در درایوهای اینوت سه فاز به سه خروجی سه فاز متصل می­‌گردد.
از ترمینال PB و (+) جهت اتصال مقاومت ترمز خارجی استفاده می‌­شود.
ترمینال­های (+) و (-) نیز جهت اتصال خارجی به واحد ترمز خارجی کاربرد دارد.
ترمینال­های U , V , W هم خروجی الکتروموتور هستند و باید به مصرف‌کننده وصل شوند.

سیم کشی بخش کنترل

ترمینال­های ۴۸۵+ و ۴۸۵- پورت­‌های ارتباطی RS485 هستند که به وسیله آن و نرم افزار INVT STUDIO می­توان پارامتردهی و اتصال به PLC و فرمان و کنترل را تنظیم کرد.
ترمینال­های S1 , S2 , S3 , S4 , S5 نیز ورودی و خروجی دیجتال اینورتر هستند و امپدانس ورودی هر کانال ۳.۳ کیلو اهم و ولتاژ آن نیز بین ۱۲-۳۰ ولت دی سی است.
ترمینال Y1 نیز خروجی دیجیتال اینورتر است.
ترمینال ۲۴+ نیز تغذیه ۲۴ ولتی دی سی است که جهت تحریک ورودی دیجیتال کاربرد دارد.
ترمینال ۱۰+ جهت اتصال پتانسیومتر خارجی مورد استفاده قرار می­گیرد.
ترمینال GND نیز جهت اتصال به زمین استفاده می‌­شود.
ترمینال ROA و ROC کنتاکت‌­هایی هستند که برای فرمان دادن استفاده شده و نباید از آنها برای راه­‌اندازی ادوات سنگین استفاده شود.

اینورتر اینوت چیست؟

تنظیم پارامترهای اینورتر اینوت

کنترل پنل اینورتر اینوت به شکل زیر است:
کلید PRG
کلید DATA
کلید SHIFT

از کلیدهای جهت بالا و پایین برای تنظیم پارامترهای اینورتر اینوت می‌­توان استفاده کرد. زمانی که درایو را به برق وصل می‌­کنید عدد ۵۰.۰۰ نشان داده می­‌شود.

کلید DATA

اگر بر روی گروه پارامتر مورد نظر کلید data را فشار دهید می‌­توان پارامترهای آن را مشاهده کرد. برای نمونه اگر روی گروه پارامتر P00 کلید DATA فشار داده شود، P00.00 نشان داده خواهد شد. با استفاده از کلیدهای جهت بالا و پایین نیز می­توان میان پارامترهای این گروه از P00.00 تا P00.18 پیمایش داشت. اگر در این بین کلید DATA نیز فشار داده شود، می-توان مقدار داخل پارامتر را مشاهده کرد که این مقدار نیز قابل تغییر است و توسط کلید DATA این عدد ذخیره می­شود.

کلید PRG

برای ظاهر شدن گروه پارامتر P00 باید این کلید را فشار داد و پس از آن با استفاده از کلید جهت بالا و پایین دیگر پارامترها از P01 تا P24 را مشاهده کرد.

اینورتر
اینورتر

بازگشت به تنظیمات کارخانه

برای انجام این کار از پارامتر P00.18 استفاده می­شود. اگر مقدار آن را بر روی عدد ۱ قرار دهید، تمام پارامترها به تنظیمات کارخانه بازمی­گردند. تنظیم این پارامتر بر روی عدد ۲ نیز باعث می‌­شود تا حافظه خطاها پاک شوند.

مشاهده اینورتر پرتو صنعت

تنظیم فرمان حرکت و توقف در اینورتر

پارامتر P00.01 برای فرمان در درایو کاربرد دارد و مقدار پیش فرض آن عدد ۰ است و توسط کلید RUN و STOP به درایو فرمان حرکت و توقف می‌­دهد. اگر مقدار پارامتر P07.02 بر روی عدد ۳ باشد با استفاده از کلید QUICK/JOG جهت حرکت را می‌­توان راستگرد و یا چپگرد نمود.
اگر مقدار عدد پارامتر P00.01 روی عدد یک باشد، به وسیله ترمینال‌­های S1 , S2 , S3 , S4 , S5 می‌­توان به اینورتر دستور حرکت و توقف را در جهت راست و چپ انجام داد. اگر همین پارامتر بر روی عدد ۲ باشد نیز فرمان حرکت و توقف از طریق درگاه سریالRS485 انجام می‌گیرد.

بررسی دیگر پارامترهای درایو اینوت

گروه پارامتر P03 تا P05 برای اعمال تغییر فرکانس کاربرد دارد.
پارامتر P00.11 نیز برای تعیین زمان صعود (ACC Time) تا رسیدن به فرکانس حداکثری است و پارامتر P0012 هم برای تعیین زمان نزول (ACC Time) است که که باعث نزول دور الکتروموتور از فرکانس بالا تا صفر می‌­شود.
پارامتر P0013 مربوط به انتخاب جهت گردش است.
پارامتر P0015 برای حالت Auto Tuning و تنظیم خودکار پارامترهای الکتروموتور کاربرد دارد.
پارامتر P0101 جهت تعیین فرکانس در شروع حرکت استفاده می‌شود.
پارامترهای P0103 و P0104 هم به جریان و زمان تزریق ترمز DC قبل از استارت درایو مرتبط است.
پارامتر P0108 هم به انتخاب نحوه توقف الکتروموتر مربوط می­‌شود.
پارامترهای P0501 و P0508 نیز برای تعیین عملکرد ورودی­های S1 تا S8 است.

بخش پایانی و جمع بندی موضوع تنظیم پارامترهای اینورتر اینوت

همانطور که در بخش‌­های بالا گفته شد در هنگام تنظیم پارامترهای اینورتر اینوت با قسمت­های مختلفی از پارامترها روبرو خواهید شدکه هرکدام از آنها قابلیت‌­های خاصی دارند. جهت اعمال این تنظیمات می‌­توان از کلیدهای روی کیپد اینورتر نیز استفاده کرد. برای نمونه برای تغییر جهت حرکت می‌توان در پارامتر p07.02 عدد را بر روی ۳ قرار داد و با استفاده از دکمه QUICK/JOG جهت آن را تغییر داد. برای خرید اینورترهای اینوت می‌توانید با کارشناسان فروش شرکت نیک صنعت در ارتباط باشید. اگر قصد تعمیر درایو اینوت خود را دارید، نیز همکاران بخش فنی ما می‌­توانند به شما در این زمینه کمک نمایند.