
تفاوت های سیم و کابل
در واقع همانطور که در تعریف سیم و کابل اشاره کردیم برای محافظت از هادی در برابر نشتی، برق گرفتگی و سایر موارد، لایه ای تحت عنوان عایق برای جلوگیری از موارد گفته شده روی آن کشیده می شود و ساختاری به اسم سیم را تشکیل میدهد. سپس اگر بر اثر نیاز، بر روی سیم به لایه هایی مثل شیلد، آرمور، اسکرین احتیاج داشتیم و یا خواستیم چند سیم را روی هم قرار دهیم از لایه ی دیگری که آن را غلاف بیرونی یا ژاکت می نامند استفاده می کنیم. لایه ی ژاکت که بر روی لایه های دیگر قرار می گیرد تجهیز دیگری می سازدکه کابل نامیده می شود.
در نگاه اول اصطلاح سیم و کابل شبیه به هم به نظر می رسد اما اگر به صورت تخصصی مورد بررسی قرارگیرند تفاوت های آنها نمایان می شود.به زبان ساده تر از عمده ترین تفاوت های سیم و کابل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هادی با یک لایه روکش عایقی : سیم
هادی با دو روکش ( عایق+ژاکت) : کابل
دامنه و کاربرد سیم ها می توان متفاوت باشد باید توجه داشت که سیم ها به نسبت کابل ها پرکاربرد تر هستند.
از لحاظ قدرت ،کابل ها از سیم ها قوی تر بوده و از استحکام بالاتری برخوردارند.
قطر سیم ها اندازه گیری شده و سیم ها معمولا از طریق اندازه قطر و نوع عایق دسته بندی می شوند اما کابل ها بر اساس تعداد سیم های موجود طبقه بندی می شوند.
کابل ها معمولا شامل یک خط مثبت هستند که حامل جریان است و یک خط خنثی که حلقه را کامل می کند و یک خط نول که زمین می شود.
تفاوت دیگر سیم و کابل در انواع آنها است که موجب به وجود آمدن کاربردهای گوناگون می شود.برای مثال برای انتقال انرژی در فواصل دور از کابل های جفت پیچ خورده استفاده می شود یا در برای متصل کردن بخش های مختلف کامپیوتر از کابل های چند رشته ای استفاده می شود.
اینورتر پنتاکس چیست؟
سیم چیست؟
انرژی الکتریکی بدون روشی برای انتقال ،مفهومی بیفایده است .همانطور که می دانیم برای انتقال انرژی الکتریکی از سیم استفاده می شود. سیم یک رشته ی نازک فلزی است که قادر است انرژی الکتریکی را از یک نقطه به یک نقطهی دیگر منتقل کند. از سیم ها همچنین برای اتصالات در مدار و گاهی مشخصا برای انتقال داده استفاده می شود.اجزای تشکیل دهنده ی سیم یک لایه هادی مسی یا آلومینیومی و یک لایه عایق جهت محافظت است.هادی مسی هدایت بیشتری نسبت به هادی آلومینیومی دارد اما به لحاظ قیمت گران تر از آلومینیوم است.سیم ها گاهی کد رنگی دارند که به شناسایی آنها کمک می کند.
کلید چنج اور چیست؟
کابل چیست؟
یک کابل اغلب از دو یا چند سیم تشکیل شده است که بهصورت تاب خورده یا بافته شده به هم متصل شده اند تا یک مجموعه ی واحد را تشکیل دهند .در فیلد مکانیک کابل به یک طناب محکم و سنگین اشاره داردکه در اصطلاح به آنها طناب سیم گفته می شود و از آن برای بلند کردن،کشیدن ،یدک کشی یا انتقال نیرو از طریق کشش استفاده می شود.در مهندسی برق از کابل برای انتقال جریان الکتریکی مانند انواع دیتا،سیگنال تلفن و…استفاده می شود.

عوامل موثر در انتخاب نوع کابل
بار مورد نظر و ظرفیت مجاز
ولتاژ اسمی
افت ولتاژ مجاز
حفاظت مدار
بار اتصال کوتاه
شرایط مکانیکی
شرایط محیطی
مشخصات فنی
مشخصات عمومی کابل ها
مشخصات امپدانس
ظرفیت جریان های حامل
سایز کابل
انعطاف پذیری
کلید شهر ژنراتور سکومک چیست؟
مشخصات امپدانس:طبق استاندارد های جهانی مشخصات امپدانس برای کابل های ظرفیت پایین از ۱۰۰ اهم تا ۱۵۰ اهم می باشد ،برای امپدانس و توان بالا به کابل های ۵۰ و ۷۵ اهم احتیاج است.
جریان حامل:ظرفیت جریان حامل متناسب با سطح مقطع هسته است و افت ولتاژ در کابل و حرارت ایجاد شده مشخصا زمانی اتفاق می افتد که جریان عبوری محدود شده باشد.
سایز کابل:برای سایز کردن کابل باید به مواردی هم چون میرایی،توان و ولتاژ برق توجه نمود.میرایی وابسته به عکس سطح مقطع هادی اما توان و ولتاژ وابسته به سطح مقطح هادی است.برای کاهش هزینه ،سطح مقطع و طول مکانیکی کابل باید کاهش یابد،کاهش این پارامتر کم شدن میرایی را به همراه دارد .در نهایت با در نظر گرفتن تمام این فاکتورها سایز استاندارد انتخاب می شود.
انطاف پذیری: انعطاف پذیری هسته ی کابل قابل کنترل است وهرچه انعطاف پذیری استاندارد کابل بیشتر باشد نشتی کابل بیشتر است.