
انواع سیم کشی ساختمان
سیم کشی ساختمان بسته به نوع کاربرد ساختمان که اداری، مسکونی یا تجاری میباشد بستگی دارد و به دو صورت روکار و توکار صورت میگیرد. خوب است بدانید که سیم کشی ساختمان از مراحل اصلی و سرنوشت ساز در سازههای ساختمانی میباشد. در ادامه قصد داریم انواع سیمکشیهای ساختمان را باهم بررسی کنیم:
سیم کشی توکار به روش جعبه فیوز
در این روش سیمکشی توکار یکی از تجهیزاتی که برای توزیع متوازن جریان الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد، جعبه فیوز میباشد. از آنجایی که قسمتهای مختلف ساختمان، به میزان متفاوتی از جریان الکتریکی نیاز دارند استفاده از جعبه فیوز در سیمکشی باعث میشود تا برق متناسب با هر قسمتی از ساختمان توزیع شود. همچنین در این روش سیمها در قدم اول از داخل جعبه فیوز عبور میکنند و سپس متناسب با نوع و مقدار مورد نیاز از جریان الکتریکی، نصب و پیاده سازی میشوند.
سیم کشی توکار ساختمان
یکی از معروف ترین سیمکشیها که امروز در ساخت و ساز ساختمانها مشاهده میشود سیم کشی توکار است. در این روش تمامی سیمها، کابلها و اتصالات درون دیوار از زیر گچ یا سیمان عبور کردهاند یا درون لولهها و مجراهای مخصوص قرار دارند. خوب است بدانید که در این روش سیم کشی زیبایی، نظم و ایمنی محیط حفظ میشود. حال میخواهیم درباره تعدادی از روشهای سیم کشی توکار اطلاعات بیشتری کسب کنیم:
سیم کشی توکار با جعبه تقسیم
یکی از روشهایی که امروزه به دلیل اهمیت تشخیص و عیب یابی کمرنگ شده است و به ندرت از آن استفاده میشود، سیم کشی به روش جعبه تقسیم است، که در آن سیمها و کابل ها از درون مجرای مخصوص یا قسمت بالای دیوار به صورت افقی عبور داده میشوند و همچنین باید جعبه تقسیم در فاصله ۳۰ الی ۴۰ سانتیمتری از نقاطی که مشخص شده نصب میگردد و پس از آن انشعابات درون آن قرار میگیرند.
سیم کشی توکار از طریق کلید و پریز
خب حال به روش آخر سیم کشی توکار رسیدیم در این روش از قوطی کلید و پریز به جای جعبه تقسیم استفاده میشود. در این شیوه سیم کشی توکار فضایی اندازه و مناسب برای قرار گرفتن سیمها، کلید و پریز در نظر گرفته میشود و سپس محفظه مورد نظر در دیوار قرار گرفته و اجرا میشود. امروزه از این روش که جز پرکاربردترینها میباشد بیشتر از دو روش فوق استفاده میشود و به راحتی میتوان با باز کردن پیچ و مهره و بدون خرابی و آسیب به شکل ظاهری به سیم و کابلها دسترسی داشت.
سیم کشی روکار ساختمان
یکی دیگر از روشهای سیم کشی ساختمان سیم کشی به روش روکار میباشد که پس از تمام شدن کار های ساختمان انجام میگیرد. در سیم کشی روکار کلیه کابلها و سیمها در معرض دید و در دسترس هستند زیرا از روی سطح دیوار عبور میکنند و توسط بست عایق دار به آن متصل میشوند، این روش کابل کشی را میتوان در ساختمانهای قدیمی با قدمت زیاد و محیطهای اداری و صعنتی به راحتی مشاهده کرد. امروزه برای زیبا به نظر رسیدن آنها از داکتهای مخصوص برای پنهان کردن سیمها و کابلها استفاده میشود.
اینورتر LS چیست؟

مراحل سیم کشی ساختمان
سیم کشی ساختمان که از آن کارهای سخت و تخصصی میباشد حتما باید توسط افراد متخصص و برقکار نقشه کشی و سپس اجرا شود حال مراحل آن را نام خواهیم برد:
طراحی نقشه کابل کشی
تراز بندی
کنده کاری
لوله گذاری و سیم کشی
نصب کلید و پریز
اینورتر اینوت چیست؟
استاندارد های سیم کشی ساختمان
کلیه سیم کشی ساختمانها به هر روشی چه توکار چه روکار باید درون لولههای مخصوص سیم کشی یا برای انشعابات از تجهیزات الکتریکی مانند زانوها، خمها، گلند پلاستیکی و … استاندارد استفاده شود. در ادامه میخواهیم به دیگر توضیحات استانداردهای سیم کشی ساختمان بپردازیم:
خوب است اتصالات و انشعابات با استفاده از ترمینالهای پیچی باشد.
نسبت قطر داخلی لوله به قطر کابلهای چند رشتهای حداقل برابر ۱.۳ باشد.
تغیر نوع لوله مثلا نوع فولادی به پلاستیکی بردون تعبیه کردن جعبه ممنوع است.
از لولههای فولادی یا پلاستیکی صلب برای مدارهایی که در کف قرار میگیرند استفاده شود.
بیشتر از ۴ خم ۹۰ درجه نباید در سیم کشی بین دو جعبه تقسیم یا وسیله مشابه آن قرار بگیرد.
برای بریدن لوله کشیها استفاده از لوله بر ممنوع است و لولهها باید با اره یا اجسام لبه تیز بریده شوند.
بست استفاده شده برای لولههای روکار باید از نوع دو پیچه باشند تا لوله با دیوار یا سقف حداقل ۶ میلیمتر فاصله داشته باشد.
برای ایجاد اتصال الکتریکی نباید سیمها به دور هم پیچیده شود همچنین عایق بندی محل اتصال با نوار چسب الکتریکی ممنوع است.
لولههایی مانند لوله خرطومی باید در هنگام لوله کشی خالی باشند تا سیم و کابل پس از تکمیل شدن به راحتی درون آنها قرار بگیرند.
سیمهایی و کابلهایی که در سیم کشی استفاده میشوند باید تا مقطع ۱۰ میلیمتر مربع از نوع تک مفتولی با عایق بندی پیویسی باشد.
مشاهده اینورتر پرتو صنعت