
اینورتر تکو چیست و چگونه عمل می کند؟
عملکرد اینورتر تکو به این صورت است که جریان مستقیم برق DC را به جریان متناوب AC تبدیل میکند. به عبارت دیگر اینورتر برق AC شهری را با ولتاژ ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز ابتدا به برق DC تبدیل کرده و سپس آن را به برق متناوب AC با میزان فرکانس و ولتاژ موردنیاز تبدیل میکند. از طرفی گردش موتور شتاب گردش موتور بهصورت مستقیم با ولتاژ و فرکانس موتور ارتباط دارد و هراندازه که فرکانس و ولتاژ آن بیشتر شود، سرعت آن افزایش مییابد. علاوه بر آن هر وقت که بار موتور الکتریکی به فرکانس و ولتاژ کمتری نیاز داشته باشد از اینورتر برای کم کردن فرکانس و ولتاژ آن استفاده میشود، پس برای کاهش سرعت موتور الکتریکی هم از اینورتر استفاده میشود.
اینورتر تکو یا مبدل برق درواقع دستگاه الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل میکند. اینورتر تکو به دو نوع سه فاز و تک فاز تقسیم میشود. نکته قابلتوجه این است که این تقسیمبندی تنها مربوط به ورودی اینورتر تکو میباشد و خروجی تمامی اینورترها سه فاز میباشد. وظیفه اینورتر این است که بدون کاهش قدرت و گشتاور موتور، سرعت موتورهای سه فاز را کنترل کند. آنها با توجه به نوع خود، میزان بار وارده به موتور را اندازهگیری کرده و متناسب با آن، به موتور جریان میدهند و همین باعث کاهش مصرف برق میشود که یکی از دلایل اصلی پرمصرف بودن اینورتر و بهویژه اینورتر تکو در صنعت میباشد.
کاربرد و استفاده اینورتر تکو
- انواع پمپهای صنعتی و ساختمانی
- سیستمهای آبرسانی بوستر پمپ
- فنهای صنعتی مثل فن کوره، فن گلخانه، فن تهویه، فن کولینگ تاور، فن تونل و غیره
- بلوئر
- آسانسور
- اسپیندل موتور در دستگاههای CNC چوب و فرزکاری
- ماشینآلات خم و برش
- ماشینآلات جوشکاری
- انواع جرثقیلهای سقفی و تاور کرینهای سنگین
- نوار نقاله
- دستگاهی اکسترودر
- انواع ماشینآلات صنایع چاپ
- ماشینآلات بستهبندی
- انواع ماشینآلات صنایع تزریق پلاستیک
- پارکینگهای طبقاتی
- انتقال انرژی به روش HVDC
- درایوهای الکتریکی وسیله نقلیه
- استفاده در پنلهای خورشیدی
- منبع تغذیه
- منابع برق اضطراری
- گرمکن القایی
معرفی شرکت تکو (TECO)
شرکت تکودر سال ۱۹۵۶ در کشور تایوان تأسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد. امروزه این شرکت به یکی از کمپانیهای معتبر و مهم جهان تبدیلشده است و در زمینههای مختلفی ازجمله لوازمخانگی، موتورهای صنعتی، توربینهای بادی، محصولات اتوماسیون صنعتی و غیره فعالیت میکند. محصولات کمپانی تکو رنج گستردهای دارد و شامل اینورتر، سرو موتور، پی آل سی، مینی پی آل سی، رله و دیگر قطعات و ادوات صنعت برق میشود. اینورتر تکو یکی از تولیدات مهم و اساسی این کمپانی است.
اینورتر تکو امروزه یکی از مهم ترین و اساسی ترین محصولات شرکت تکو به حساب می آید که توانسته جایگاه ویژه ای در میان تجهیزات برق صنعتی کسب کند.
شرکت تولید کننده اینورتر تکو در کشور تایوان تاسیس شد و امروزه توانسته است محصولات خود را به صورت جهانی توزیع کند. دلیل آن نیز قیمت مناسب و در عین حال کیفیت بالای اینورتر تکو می باشد.
اینورتر تکو چه کاربردهایی دارد؟
- استفاده در پرس
- استفاده در صنایع نساجی
- استفاده در نوار نقاله
- استفاده در تزریق پلاستیک
- استفاده در جرثقیل
- استفاده در سنگبری
- جهت استفاده در رول برگردان
- استفاده در اسپیندل موتور
- استفاده در اکسترودر
- استفاده در پلهبرقی
- استفاده در کمپرسور
- استفاده در حفاری
- استفاده در آسیاب
- استفاده در صنایع بستهبندی
- استفاده در CNC
- استفاده در سیم و کابل
- استفاده در صنایع پخت
- استفاده در معدن
- استفاده در فن و پمپ
- استفاده در نیروگاهها
- استفاده در پتروشیمی
- استفاده در میکسر
اینورتر تکو چه کاربردهای صنعتی دارد؟
از جمله این صنایع می توان موارد زیر را نام برد که اینورتر تکو نقش به سزایی در آن ها ایفا میکند:
- صنایع نساجی که اینورتر در آن برای تولید نخ ، کشش، دستگاه Winder ، همزن های پنبه ، کاردینگ و …. کاربرد دارد.
- صنایع آب و فاضلاب برای راه اندازی انواع پمپ های شناور ، بوستر ها، چاه های کشاورزی و…
- صنایع آشپزخانه برای دستگاه های آشپزی اعم از کباب پز، فرهای پخت پیتزا، چرخ گوشت و الکترود های صنعتی،
- صنایع سیم و کابل برای دستگاه هایی همچون خم کن ها، توری سازی، نوار نقاله، کوره های ذوب و…
همچنین قابل توجه است که اینورتر تکو یکی از مهم ترین بخش های تابلو برق صنعتی محسوب میشود.
برای مطالعه در مورد تابلو برق پیشنهاد میکنم مقاله تابلو برق صنعتی را مطالعه نمایید.
اینورتر تکو چه انواعی دارد؟
- اینورتر سری ۳۱۰S
- اینورتر سری ۳۱۰E
- اینورتر سری ۵۱۰A
- اینورتر سری ۵۱۰F
- اینورتر سری T310
مشخصات انواع اینورتر تکو چیست؟
۱- اینورتر تکو سری S310
این نوع اینورتر از پرکاربردترین و بهصرفهترین انواع است که ابعاد کوچکی دارد. در رنج ولتاژی تک فاز ۲۲۰ ولت و توان کاری نیم تا ۲ اسب بخار (۰٫۴ تا ۱٫۵ کیلووات) موجود میباشد. در مصارف عمومی و سبک که به کنترل خیلی دقیق نیازی ندارند با استفاده از روش کنترلی V/F مورداستفاده قرار میگیرد.
۲- اینورتر تکو سری E310 این نوع اینورتر تکو در دو مدل ورودی تک فاز ۲۲۰ ولت و ورودی سه فاز ۳۸۰ ولت در رنج توانی ۱٫۵ تا ۴ کیلووات موجود است. این نوع در مصارف با توان متوسط برای بارهای نیمه سنگین مورداستفاده قرار میگیرد. این سری از اینورترها قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری بیشتری دارند. ۳- اینورتر تکو سری T310
اینورتر تکو مدل T310 در رنج ولتاژی سه فاز ۳۸۰ ولت و رنج توانی ۲ تا ۲۱۵ اسب بخار (۱٫۵ تا ۱۶۰ کیلووات) موجود است و برای کاربردهای نیمه سنگین تا سنگین مورداستفاده قرار میگیرد.
۴- اینورتر تکو سری F510
کنترل دور موتور این مدل در رنج ولتاژی سه فاز ۳۸۰ ولت و رنج توانی ۵ تا ۵۰۰ اسب (۳٫۷ تا ۳۷۵ کیلووات) موجود میباشد و برای کاربردهای سبک و تخصصی فن و پمپ کاربرد دارد. اینورتر سری F510 دارای توابعی ویژه مانند مد خواب و مد آتش است که امنیت را تضمین میکند و نیاز به کنترلهای خارجی را کاهش میدهد. قابلیت ذخیره انرژی و پروتکلهای شبکه ارتباطی باعث میشوند که این مدل از اینورترها برای سیستمهای ساختمان هوشمند بسیار مناسب باشند.
۵- اینورتر تکو سری A510
اینورتر تکو A510 برای اضافه بارهای سنگین و برنامههای کاربردی مانند جرثقیل، بالابر، آسانسور، مته، پانچ و ماشینهای پرس در رنج ولتاژ سه فاز ۲۰۰ ولت یا ۴۰۰ ولت از توان ۰٫۷۵ کیلووات تا ۳۱۵ کیلووات طراحیشده است. همچنین این سری دارای کنترل یکپارچه برای موتورهای سنکرون و آسنکرون میباشد.