
تاریخچه اینورتر iMaster
اینورترهای iMaster قبل از سال ۲۰۱۶ با نام تجاری ADT به بازار عرضه شدند، بنابراین، در بسیاری از موارد، کاربران درایوهای iMaster را به عنوان درایوهای ADT می شناسند.
ADT کره جنوبی یکی از شرکت های با سابقه در زمینه تولید تجهیزات الکتریکی صنعتی می باشد. محصولات این شرکت به دلیل کیفیت بالا و استفاده از تکنولوژی روز و همچنین قیمت مناسب و رقابتی جایگزین بسیاری از درایوهای آسیایی و اروپایی شده است و همواره توانسته رضایت مشتریان خود را جلب کند.
اینورتر آی مستر چیست و چگونه عمل می کند؟
کلمه اینورتر در لغت به معنی معکوس کننده است و یک مدار الکترونیک قدرت است که برق DC (مستقیم) را به برق AC (متناوب) تبدیل میکند.
اگرچه در مدار داخلی وسایل الکتریکی کوچک اغلب از توان DC استفاده میشود، اما ورودی اصلی اغلب وسایل الکتریکی خانگی برق AC شهری است. پس لازم است راهی برای تبدیل بهینه توان DC به توان AC پیدا کنیم. اینورتر یک دستگاه استاتیک است که توان الکتریکی را از یک شکل به شکل دیگر تبدیل میکند، اما خود نمیتواند توان تولید کند. ازاینرو اینورتر یک مبدل است و مولد نیست.
در اینورترها برق AC شهری، که برق متناوبی با ولتاژ ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز است، ابتدا به برق DC تبدیل میشود؛ اما عملکرد اصلی اینورتر زمانی است که دوباره این برق را به جریان متناوب AC، اما با ولتاژ و فرکانس موردنیاز دلخواه و متناسب با کارکرد برقی مصرفکننده تبدیل میکند.
سرعت گردش موتور (RPM یا همان دور بر دقیقه) بهطور مستقیم با ولتاژ و فرکانس موتور در ارتباط است: هرقدر که ولتاژ و فرکانس افزایش پیدا میکند، سرعت گردش موتور نیز بیشتر میشود. زمانی که بار موتور الکتریکی به فرکانس و ولتاژ پایینتری نیاز دارد، میتوان از اینورتر آی مستر برای پایین آوردن ولتاژ و فرکانس استفاده کرد؛ همچنین زمانی که بخواهیم سرعت موتور الکتریکی را کاهش دهیم، میتوانیم به کمک اینورتر سرعت را کاهش دهیم. مثلاً وقتی مقدار لباس کمتری در ماشین لباسشویی ریخته میشود، ماشین با تشخیص وزن لباس، با قدرت و سرعت کمتری گردش میکند. در دستگاههایی مثل آسانسور هم با کنترل سرعت موتور آسانسور در موقعیتهای مختلف حرکت آن بین طبقات، حرکت کنترلشده تر و نرمتری را شاهد هستیم.
انواع اینورتر آی مستر
اینورتر های IMASTER یا همان اینورتر ADT امروزه در بازار ایران با نام های مختلف و متنوعی شناخته میشود و همچنین انواع مختلفی از این اینورتر آی مستر در بازار ایران وجود دارد.
اینورتر ADT یا همان اینورتر آی مستر ژاپن در بازار ایران و در میان کاربران با نام مختلف و متنوعی شناخته میشود که میتوان از آنها به موارد زیر اشاره کرد;
- اینورتر IMASTER
- اینورتر ADT
- اینورتر آی مستر
از بین این نام ها هم,اسم اینورتر ADT بیشتر از همه مورد استفاده قرار میگیرد و شناخته شده تر است.
در قسمت بعدی به سراغ انواع اینورتر ADT میرویم و آنها را معرفی میکنیم.
اینورتر آی مستر در هر مدل و ابعاد و اندازه ای باشد به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از;
- اینورتر ADT با ورودی تک فاز و خروجی سه فاز
- اینورتر ADT با ورودی و خروجی سه فاز
این دو دسته کلی اینورتر IMASTER هم در سه مدل زیر با ظرفیت و ابعاد مختلف طراحی و تولید میشود.
- اینورتر ADT سری E
- اینورتر ADT سری U1
- اینورتر ADT سری A1
که ما هم قصد داریم تا در این مقاله دو مدل پرفروش اینورتر آی مستر یعنی;اینورتر ADT U1 و اینورتر ADT A1 را معرفی و بررسی کنیم.
اینورتر IMASTER مدل U1این مدل از اینورتر آی مستر ,به دلیل استفاده در کاربری های عمومی و نیز قیمت بسیار مناسبی که دارد از پرفروش ترین مدل های اینورتر آی مستر میباشد.این مدل از اینورتر ADT توانایی کنترل دور موتور تا توان ۵٫۵ کیلووات سه فاز را دارا میباشد و تقریبا تمامی حالات و آپشن ها حفاظتی موتور را دارد.
مشخصات فنی اینورتر ADT مدل U1
- فرکانس خروجی بین صفر تا ۴۰۰ هرتز
- دارای استاندارد IP20
- دارای ورودی و خروجی آنالوگ
- دارای ورودی و خروجی دیجیتال
- قابلیت تحمل بار اضافی تا ۱۵۰ درصد برای مدت یک دقیقه
- دارای پورت RS485
- دارای کنترل PID
- دارای پتانسیومتر
- توان کاری ۰٫۳۷ تا ۵٫۵ کیلووات
قیمت این سری از اینورتر آی مستر هم مانند هر اینورتر دیگری با توجه به ظرفیت و کاربری و کیلووات اینورتر مورد محاسبه قرار میگیرد و نوسان این قیمت هم در بازار امروز بسیار شدید است و در نتیجه همین امر بهتر است تا برای داشتن قیمت دقیق اینورتر ADT مورد نظر خود با فروشگاه الکتروثامن در ارتباط باشید.
اینورتر آی مستر مدل A1
اینورتر ADT مدل A1 از قدرتمندترین مدل های اینورتر آی مستر میباشد که برای استفاده در پروژه ها دائمی و طولانی مدت و نیز استفاده های سنگین مورد استفاده قرار میگیرد.این اینورتر ADT با اینکه قیمت بالاتری نسبت به دیگر مدل های اینورتر IMASTER دارد اما در مقایسه با دیگر رقبا خود در همین ظرفیت و مدل کاربری قیمت بسیار مناسبی دارد که باعث میشود بسیاری از کاربران و خریداران را به خود جذب کند.
مشخصات فنی اینورتر IMASTER مدل A1
- دارای کی پد جدا شونده تا فاصله ۵ متر
- دارای کنترل PID
- دارای پورت RS485 با قابلیت شبکه شدن
- دارای ورودی و خروجی دیجیتال
- دارای ورودی و خروجی آنالوگ
- دارای قابلیت کنترل گشتاور
- دارای خروجی رله
- قابلیت تحمل اضافه بار تا ۱۵۰ درصد برای مدت یک دقیقه
- دارای مد های کنترلی V/F,SENSORLES VOLTAGE CONTROL
قیمت این مدل از اینورتر آی مستر هم بر اساس ورودی سه فاز و تک فاز و نیز کیلووات الکتروموتور تعیین میشود و همچنین به دلیل نوسانات بازار پیشنهاد میکنیم برای استعلام قیمت با فروشگاه الکتروثامن تماس بگیرید.
ویژگی های اینورتر آی مستر
اینورتر آی مستر دارای ویژگی های مثبت و نکات حائز اهمیتی است که باعث برتری این اینورتر نسبت به رقبا و سایر برند های دیگر تولید کننده اینورتر شده است که در این قسمت قصد داریم تا به معرفی آنها بپردازیم.
از ویژگی های مثبت اینورتر IMASTER می توان به موارد زیر اشاره کرد;
- نصب آسان
- راه اندازی راحت و سریع
- برنامه ریزی آسان دستگاه
- گارانتی و ضمانت پس از فروش
- خدمات پس از فروش
- ارایه اینورتر در دو مدل تک فاز و سه فاز
کاربرد های اینورتر آی مستر
در این قسمت قصد داریم تا انواع زمینه هایی که از اینورتر های IMASTER استفاده میشود را معرفی کنیم.
از اینورتر ADT یا همان اینورتر IMASTER در زمینه های مختلفی بر اساس پارامتر ها و مد های کاربری مختلف آن استفاده میشود که از این زمینه های میتوان به موارد زیر اشاره کرد;
- کاربری فن ها
- پمپ ها
- بوستر پمپ ها
- دستگاه چاپ
- دستگاه بافندگی
- نوار نقاله
- بالابرها و جرثقیل ها
- کمپرسور ها
همچنین از اینورتر آی مستر مدل A1 هم در یمنه های مانند;فن,پمپ,بوستر پمپ,هواساز,بالابر,کمپرسور و نوار نقاله هم استفاده میشود.
راهنمای نصب و خرید اینورتر آی مستر
در قسمت بعدی قصد داریم تا نکات مهم و راهنمای نصب اینورتر آی مستر را معرفی و بررسی کنیم.
در ابتدا باید این نکته را بیان کنیم که راهنمای نصب و حمل و نقل اینورتر IMASTER باید طبق نکات ذکر شده در دفترچه آن باشد و رعایت این نکات بسیار مهم است.
در ادامه از نکات پایه حمل و نقل و نصب و راه اندازی اینورتر آی مستر میتوان به نکات زیر اشاره کرد.
- حمل اینورتر با نهایت دقت انجام شود.
- در صورت وجود آسیب در کی پد اینورتر از نصب و راه اندازی آن خودداری کنید.
- محل نصب اینورتر ADT باید توان تحمل وزن آن را داشته باشد.
- در محل نصب اینورتر آی مستر باید فضای کافی برای عبور هوا و خنک شدن دستگاه حضور داشته باشد.
- برای نصب اینورتر ADT شخص مورد نظر باید اطلاعات کافی را در زمینه اتوماسیون داشته باشد.
- در هنگام نصب کابل های ورودی برق حتما دقت کنید که کابل ها به بخش خروجی دستگاه متصل نشود زیرا باعث آسیب شدید دستگاه و نیز سوختن آن میشود.