
راه اندازی دو موتور همزمان با یک اینورتر
یکی از سوالات متداولی که کاربران و خریداران اینورتر، راجع به این نوع تجهیزات دارند این است که آیا امکان راه اندازی همزمان دو موتور به وسیله یک اینورتر وجود دارد یا خیر؟ برای پاسخگویی به این سوال بهتر است ابتدا با عملکرد اینورتر آشنا شده و سپس پاسخ به این سوال را دریافت کنید. پس پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اینورتر چیست و چه کاربردی دارد؟
اینورتر به مبدلی گفته میشود که مسئولیت تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب را به عهده دارند. تعریف علمیتر از این دستگاه، مبدل جریان DC به AC است. ساخت و اختراع اینگونه تجهیزات به سال ۱۸۸۰ میلادی باز میگردد. بعد از ساخت آن مهندسین متوجه شدند که این تجهیزات از مبدلهای یکسو ساز بهتر عمل کرده و کارایی بیشتری به ویژه برای کنترل موتور دارند.
اصلی ترین کاربرد اینورتر
از میان کاربردهای متعدد اینورترها مهمترین آنها عبارتند از:
- در مناطقی که قطعی برق زیاد است یا دسترسی به برق وجود ندارد، به کمک اینورتر و با اتصال به باتری ماشین، برق ۲۲۰ ولت تولید می شود. همچنین امکان اتصال به باتریها و پنلهای خورشیدی برای تولید برق نیز وجود دارد. در مواقع قطع برق یک منبع تغذیه عالی برای وسایلی چون کامپیوتر نیز هستنند.
- به دلیل نداشتن قطعات متحرک می توان از اینورترها در تجهیزات خاصی از جمله در انواع پمپها، فلاشها و ابزارهای صنعتی استفاده کرد.
همین گستردگی کاربرد، امکان استفاده در هر شرایطی و برای ابزار گوناگون باعث شده تا اینورتر به تجهیزات پرمصرفی در صنعت و حتی مصارف خانگی تبدیل شود.
مزایای استفاده از اینورتر
از آنجایی که از اینورتر میتوان در تجهیزات مکانیکی مختلفی که تغذیه شده با موتور هستند استفاده کرد، بزرگترین مزیت استفاده از آنها کنترل سرعت و مصرف انرژی موتور است. دیگر مزیتهای استفاده از آن شامل موارد زیر میشود:
- طولانی شدن عمر موتور
- کاهش مصرف انرژی و در نتیجه کاهش بهای برق مصرفی
- کاهش هزینه برق
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر درباره کاربرد و مشخصات فنی انواع اینورتر صنعتی به لینک درج شده مراجعه فرمایید.
راه اندازی دو موتور همزمان با یک اینورتر
با این تفاسیر زمان پاسخگویی به این سوال رسیده است که آیا میتوان از اینورتر برای راه اندازی همزمان دو موتور استفاده کرد یا خیر؟ پیش از پرداختن به پاسخ این سوال یک اصل اساسی را نباید فراموش کرد و آن هم این است که از اینورتری با توان بالاتر میتوان برای راه اندازی یک موتور با توان کمتر استفاده کرد. با توجه به نکته ذکر شده، میتوان گفت از اینورتر برای راه اندازی دو موتور نیز میشود استفاده کرد اما به شرطی که جمع توان دو موتور پایینتر از توان اینوتر باشد. در واقع به سادگی میتوان اینورتر را به گونهای تنظیم کرد که قدرت راه اندازی و کنترل دو موتور با توان کمتر از خود را داشته باشند و مشکلی به وجود نیاید.
همچنین نکته مهم بعدی برای استفاده از اینورترها جهت راه اندازی دو موتور به صورت همزمان این است که باید هر یک از موتورها خود به صورت مستقل دارای مدار حفاظت اضافه بار و همچنین اتصال کوتاه باشند. کلید حرارتی بدین منظور استفاده میشود و در واقع از اضافه بار جلوگیری کرده و وظیفه حفاظت را بر عهده دارد.
نکات مهم هنگام خرید اینورتر
نکته پایانی اینکه در خرید اینورتر باید به این نکته توجه کرد که اینورتر انتخابی توانایی تامین جریانی برابر یا بیشتر از مجموع جریان نامی موتورها را داشته باشد. همچنین برای تهیه اینورتری کارآمد از برندهای معتبر بازار و با توانهای متفاوت، مانند: اینورتر یاسکاوا و اینورتر اشنایدر، میتوانید از طریق سایت پینیون اقدام کنید. این سایت مجموعه بازرگانی و فنی و مهندسی است که در زمینه تجهیزات الکتریکی و صنعتی با سابقه چندین ساله مشغول به فعالیت است.