سیم و کابل سیمپود

رنگ‌بندی کابل شبکه

ترتیب رنگ بندی در سوکت شبکه بسیار مهم است. عدم رعایت اصول رنگ بندی کابل در سوکت شبکه، ارتباط کابل لن را غیر پایدار و یا غیر ممکن می‌سازد. برخی از افراد گمان می‌کنند همین که هر دو سر کابل لن، رنگ بندی یکسانی داشته باشد کافیست! نحوه رنگ بندی کابل‌های شبکه CAT5 و CAT6 که توسط تکنیسین‌ها و متخصصان شبکه در هنگام ضرب (پرس) سوکت یا پانچ کیستون مورد استفاده قرار می‌گیرد در ایران با استاندارد T-568B است. توجه داشته باشید، برقراری ارتباط توسط کابل لن فقط با ترکیب رنگ بندی خاص ممکن خواهد بود و رنگ بندی اشتباه (حتی اگر ترتیب رنگ‌ها را در دو سر کابل رعایت نشود) ارتباط را ایجاد نخواهد نمود.

اینورتر پنتاکس چیست؟

انواع کابل شبکه لن LAN

کابل شبکه بر اساس نوع، استاندادر، کتگوری و کاربر دسته بندی می‌شوند. برای انتخاب مناسب‌ترین کابل، لازم است نیاز خود را بدانید و براساس آن کابل شبکه مورد نیاز را انتخاب کنید. در ادامه، برای اینکه بهتر بتوانید کابل مورد نظر خود را بیابید، به معرفی انواع کابل شبکه خواهیم پرداخت.

کابل شبکه شیلدار

این کابل به دلیل داشتن لایه محافظ داخلی دارای قابلیت محافظت از اطلاعات جاری در برابر تداخلات الکتریکی و مکانیکی یا نویز می‌باشد. نوع شیلد می‌تواند از جنس مس یا الومینیوم باشد. کابل لن شیلددار بدون تأثیر نویز کابل‌های فشار قوی براحتی بر روی سینی کابل استفاده می شود و از هزینه های جانبی لوله گزاری جلوگیری می شود. در استفاده از کابل شیلد‌ دار بهتر است از خمش مستمر کابل جلوگیری شود. کابل لن شیلد دار در متراژهای ۳۰۵ و ۵۰۰ متری به صورت پیچیده دور قرقره های چوبی تولید و به بازار عرضه می شود. مراکز عرضه کننده کابل لن شیلد دار با فروش این محصول با قیمت مناسب و کیفیت بالا از طریق سایت های اینترنتی به رفاه حال شما مصرف کندگان عزیز می اندیشید.

کابل شبکه ماینر

اگر که با شرایط و ویژگی های ماینر آشنایی داشته باشید می دانید که مهم ترین ویژگی برای ماینر این است که از یک کابل لن با ویژگی ها و قابلیت‌های بالا استفاده کنید. قطعا بهترین کابل برای ماینر را می‌توانید از بین دو برند نگزنس و لگرند انتخاب کنید. همانطور که پیش تر به این موضوع اشاره کردیم این دو برند به دلیل محبوبیت بالایی که دارند اتصال به شبکه را آسانتر می‌کنند و در نتیجه قابلیت های زیادی را برای دسترسی در اختیارتان قرار می‌دهند. برای کابل لن ماینر نیز مانند دیگر اتصالات باید حتما از کابل های لن استفاده کنید؛ از آنجایی که ماینر به صورت شبانه روز در حال کار کردن است و باید اطلاعات را بدون عیب و نقص تبادل کند، پس باید از بهترین کابل ماینر استفاده کنید. یکی از بهترین گزینه های خرید کابل شبکه ماینر، خرید کابل نگزنس CAT6 sftp از بهترین کابل لن موجود برای ماینر به شمار می رود.

کابل شبکه outdoor یا خارجی

کابل Out door دارای روکش اضافی جهت حفاظت در برابر عوامل فرسایشی محیط است. کابل لن outdoor غیر دفنی دارای یک روکش PE مشکی رنگ و در حالت دفنی علاوه بر روکش فوق ، یک لایه حفاظتی Steel Armorded و یک لایه سم که سبب جلوگیری از آسیب دیدن توسط حیوانات جونده مانند موش می باشد. کابل های شبکه شهید قندی یزد به صورت تخصصی برای استفاده به صورت : Indoor و Outdoor استفاده می‌شوند. کابل های شبکه oudoor غالبا با عایق های xlpe مشکی تولید می‌شوند و کابل های شبکه indoor دارای عایق pvc می باشند.

کابل شبکه کراس

کابل ارتباطی بین دو کامپیتر به کابل کراس معروف می باشد که نحوه بستن این کابل با کابل ارتباطی یک کامپیوتر با سوییچ شبکه متفاوت می باشد.

تفاوت کابل Straight و Crossover

تفاوت کابل Straight و Cross در نحوه رنگبندی سیم ها می باشد در کابل Straight هر دو سر کابل با یک استاندارد ( استاندارد A یا B) سوکت زنی می شود. در کابل Crossover یک سر کابل استاندارد A و سردیگر کابل استاندارد B می باشد.

تفاوت کابل شبکه LAN با کابل تلفن

Networking cables، از لحاظ ظاهری، شبیه به کابل‌ تلفن هستند که سال‌ها در سراسر جهان از آن‌ها استفاده می‌شود. یک تفاوت اصلی میان کابل‌های شبکه و کابل‌ تلفن وجود دارد و آن این است که کابل لن ، ضخیم‌تر از کابل تلفن بوده، و دارای هشت هادی در درون خود است که این هادی‌ها وظیفه انتقال اطلاعات را برعهده دارند. کابل‌های تلفن اکثرا در رنگ خاکستری تولید می‌شوند. همچنین کابل‌های شبکه، به پورت‌های شبکه متصل می‌شوند که از پورت‌های تلفن بزرگتر بوده و مکانی برای اتصال ۸ هادی درونی کابل‌های شبکه در آن‌ها تعبیه شده‌ است و در نتیجه، اطلاعات، از طریق آن‌ها به سخت‌افزار درونی تجهیزات شبکه منتقل شده و پس از پردازش، مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرند.

انواع کابل شبکه بر اساس استاندارد

به صورت کلی، براساس نحوه عملکرد و ابعاد، از نازک تا ضخیم، تولید و عرضه شده‌اند به طوری که هرکدام از آن‌ها را در شرایط خاص می‌توان استفاده کرد و از مزایای آن‌ها بهره برد. از جمله مدل‌های بسیار پرکاربرد می‌توان به Networking cables با استاندارد‌ها و نام‌های 10BASE2، 10BASE5 و 10BASE35 اشاره کرد که هرکدام از آن‌ها، ویژگی‌های کاملا منحصر به فردی را به کاربران می‌دهند که برای استفاده حداکثری، باید به این استاندارد‌ها و براساس تجهیزات مورد استفاده در شبکه، توجه کرد. از جمله مهمترین تفاوت‌هایی که در این کابل‌های شبکه باید به آن اشاره کرد، مسافت قابل انتقال سیگنال است به طوری که کابل‌های شبکه 10BASE2، نهایتا تا ۱۸۵ متر، کابل‌های شبکه 10BASE5 تا ۵۰۰ متر، و کابل‌های 10BASE35 تا ۳۶۰۰ متر می‌توانند اطلاعات را انتقال دهند.
از طرف دیگر، از لحاظ ظاهری نیز، کابل‌های شبکه برای انتقال اطلاعات در مسافت‌های زیاد، باید ضخیم‌تر باشند و در نتیجه از بین این سه کابل شبکه یاد شده، 10BASE2 نازک‌ترین و 10BASE35 ضخیم‌ترین Networking cables هستند که به صورت متداول، تولید و عرضه می‌شوند. صخامت Networking cables، باعث کاهش مقاومت الکتریکی موجود در کابل‌ها می‌شود و درنتیجه باعث می‌شود که بتوان اطلاعات را تا مسافت‌های طولانی‌تری، به صورت صحیح و دقیق انتقال داد. کابل لن علاوه بر دسته‌بندی‌های بالا، براساس نحوه عملکرد و بازدهی خود، در دسته‌بندی‌های متداول دیگری نیز تولید و عرضه می‌شوند که در ادامه به بیان آن‌ها و بررسی ویژگی‌های اساسی هرکدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

کلید چنج اور چیست؟

انواع کابل شبکه بر اساس کتگوری

همانگونه که گفته شد، کابل شبکه شامل دسته بندی‌های مختلفی می‌شود که انتخاب مناسب‌ترین آن، بر اساس نیاز افراد است. در ادامه انواع کابل شبکه بر اساس کتگوری را به اختصار برای شما توضیح و مورد بررسی قرار خواهیم داد. این بخش می‌تواند به شما در انتخاب دقیق بهترین کابل شبکه، مطابق با نیازتان یاری رساند.

کابل شبکه CAT5

کابل‌های CAT5، سال‌ها به عنوان پرکاربردترین و متداول‌ترین کابل شبکه در شبکه‌های کابلی استفاده می‌شده است، به طوری که می‌توانستند اطلاعات را با سرعت ۱۰۰ مگابیت در ثانیه انتقال دهند و این اطلاعات را با همین سرعت، تا طول ۱۰۰ متر منتقل کنند. در حال حاضر، از کابل‌ CAT5 در شبکه‌ ها استفاده نمی‌شود و بسیاری از شرکت‌های تولید کننده نیز دیگر آن‌ها را تولید نمی‌کنند.

کابل شبکه CAT5E

اولین نکته‌ای که در کابل‌های CAT5E به چشم می‌خورد، وجود حرف E در نام آن است که مخفف کلمه enhanced به معنی بهبود یافته است که حکایت از بهبود عملکرد این کابل نسبت به کابل لن نسل پیشین خود، یعنی کابل CAT5 دارد. این کابل ها به عنوان متداول‌ترین و پرکاربردترین کابل‌های شبکه شناخته می‌شوند و سهم بسیار زیادی رادر شبکه‌های عمومی و شخصی به خود اختصاص داده است. یکی از مهمترین دلایل استفاده حداکثری از کابل‌های شبکه CAT5E، مقرون به صرفه بودن این کابل‌ها در برابر کابل‌های شبکه نسل‌های پس از آن است و می‌توانند اطلاعات را با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه انتقال دهند و این امر باعث می‌شود که کابل‌های شبکه CAT5E بتوانند نیاز بسیاری از شبکه‌ها را فراهم کنند.

کابل شبکه CAT6A

در نام کابل‌های CAT6A، حرف A یافت می‌شود که مخفف کلمه AUGMENTED یا پیشرفته‌ شده می‌باشد و به این معنی است که کابل CAT6A در مقایسه با CAT6، مدرن‌تر شده است و ویژگی‌های منحصر به فرد بیشتری دارد. سرعت انتقال CAT6A، با نسل پیشین خود یعنی کابل CAT6 برابر است و در نتیجه می‌تواند اطلاعات را تا سرعت ۱۰ گیگابیت در ثانیه انتقال دهد.

از تفاوت‌های کابل CAT6A با نسل پیشین خود، کابل CAT6، می‌توان به افزایش مسافت قابل انتقال تا ۱۰۰ متر اشاره کرد که باعث می‌شود از این کابل برای انتقال سریع اطلاعات و در مسافت‌های زیاد استفاده شود. همچنین فرکانس تحت پوشش کابل CAT6A در مقایسه با کابل CAT6 دو برابر شده است و از ۲۵۰ مگاهرتز به ۵۰۰ مگاهرتز تبدیل شده است. کابل‌های شبکه CAT6A به صورت شیلددار تولید و عرضه شده‌اند که این ویژگی به همراه ویژگی‌های منحصر به فرد یاد‌ شده، آن‌ها برای استفاده‌های صنعتی مناسب می‌کند و امروزه، به طور عام در این شبکه‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود.

سیم و کابل سیمپود
سیم و کابل سیمپود

کابل شبکه CAT6

نسل بعدی پس از کابل‌های CAT5E، کابل لن با استاندارد CAT6 نام دارد که به صورت شیلددار تولید و عرضه شده‌ است که باعث می‌شود نرخ تداخل و تضعیف سیگنال‌های انتقالی در آن، در مقایسه با کابل‌های شبکه نسل‌های پیشین خود، به صورت چشم‌گیری، کاهش پیدا کند. کابل‌ CAT6، نقاط قوت و ضعف بسیاری در برابر کابل‌های CAT5 و CAT5E دارد به طوری که سرعت انتقال اطلاعات در آن به ۱۰ گیگابیت در ثانیه رسیده است اما مسافت تحت پوشش آن به ۵۵ متر کاهش یافته است. این امر به این معنی است که سرعت انتقال اطلاعات در کابل شبکه CAT6 نسبت به نسل‌های پیشین خود افزایش چشم گیری داشته است اما این سرعت تنها تا طول ۵۵ متر قابل استفاده است و پس از آن سرعت آن افت خواهد کرد و به سرعت نسل‌های پیشین خود نزدیک می‌شود. همچنین هزینه خرید کابل CAT6 نسبت به نسل‌های پیشین خود افزایش داشته است و لذا باعث می‌شود در شبکه‌های حساس‌تر از آن‌ها استفاده شود.

کلید شهر ژنراتور سکومک چیست؟

کابل شبکه CAT7

کابل‌ CAT7 به عنوان یکی از مدرن‌ترین و سریع‌ترین کابل‌های شبکه شناخته می‌شوند و در نتیجه از آن‌ها در شبکه‌هایی که نیاز به سرعت و پهنای باند بسیار بالا دارند استفاده می‌شود.

سرعت کابل‌های شبکه CAT7 در شرایط آزمایشگاهی تعیین شده است به طوری که این کابل‌های شبکه، می‌توانند در طول ۵۰ متر، اطلاعات را با سرعت ۴۰ گیگابیت در ثانیه انتقال دهند.

همچنین در آزمایشگاه، سرعت انتقال اطلاعات برای کابل‌ CAT7 و در طول ۱۵ متر، به ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه رسیده است. روکش ضخیم‌ ان ها نسبت به نسل‌های پیشین خود باعث می‌شود نرخ تضعیف و تداخل سیگنال در آن‌ها، کاهش پیدا کند و اطلاعات با صحت بیشتری از طریق آن‌ها، منتقل شود.

این کابل علاوه بر روکش هر رشته سیم در درون آن‌ها، یک روکش مضاعف هم دارند که رشته‌های درونی این کابل را پوشش می‌دهد و در نتیجه باعث می‌شود از آن‌ها در شبکه‌های حساس و مدرن که نیازمند سرعت بسیار بالای انتقال اطلاعات هستند، استفاده شود.

کاربرد کابل شبکه لن LAN

کابل‌های ارتباطی شبکه انواع مختلفی دارند. انتخاب نوع مناسب آن کاملا بستگی به ساختار و توپولوژی و معماری سیستم دارد. مثل اینکه بزرگی شبکه چقدر است، چه پروتکلی استفاده می‌شود و چه توپولوژی دارد.