سیم و کابل سیمپود

چند نوع سیم برق داریم؟

سیم‌های برق اکثرا از نظر تعداد رشته‌های فلزی، میزان انعطاف‌پذیری، ضخامت و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. به‌طور کلی می‌توان گفت که چهار نوع سیم برق وجود دارد که شامل سیم افشان، مفتول، نیمه افشان و ارت هستند.

اینورتر پرتو صنعت چیست؟

سیم برق افشان

سیم برق افشان چیست؟ سیم افشان از کنار هم قرار گرفتن چندین رشته فلزی ساخته می‎‌شود که نسبت به سایر سیم‌ها از انعطاف‌پذیری بیش‌تری برخوردار است. جنس این رشته‌ها معمولا از مس بوده و در یک لایه عایق از جنس PVC پوشانده شده‌اند. انعطاف‌پذیری بسیار این نوع سیم موجب شده است که در مدارهای الکترونیکی و لحیم‌کاری نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

از موارد استفاده سیم‌های افشان می‌توان به سیم‌کشی داخلی وسایل برقی، سیم‌کشی سیستم‌های حفاظتی، سیم‌کشی روشنایی و مدارهای پریز ساختمان اشاره کرد. رنگ‌بندی سیم برق افشان براساس استانداردهای خاصی انجام می‌شود. رنگ قرمز برای سیم فاز، رنگ آبی برای سیم نول، رنگ زرد و سبز راه راه برای طبقه‌بندی سیم ارت در نظر گرفته شده است.پ

اینورتر LS چیست؟

سیم برق نیمه افشان

در مواردی که امکان استفاده از سیم افشان وجود نداشته یا به کاربردن آن به خاطر مسائل فنی ممکن نباشد، سیم نیمه افشان مورد استفاده قرار می‎گیرد. از آنجایی که سیم نیمه افشان توسط مجموعه‌ای از مفتول‌های بهم پیچیده تشکیل شده است، می‌توان آن را ترکیبی از سیم افشان و مفتول به‌شمار آورد. ساختار این نوع سیم تقریبا با سیم برق مفتولی یکسان است با این تفاوت که سیم نیمه افشان از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردار است. شما می‌توانید در سیم‌کشی‌های داخلی تابلوها، توزیع‌کننده‌های برق، پانل توزیع در و حتی زیر گچ می‌توان از این محصول استفاده کنید.

سیم و کابل سیمپود
سیم و کابل سیمپود

سیم ارت

سیم ارت (Earth wire) یا سیم اتصال به زمین، یکی از انواع سیم برق است که برای جلوگیری از برق‌گرفتگی و انتقال جریان نشتی به زمین مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سیم در واقع یک هادی محافظ است که برای پیشگیری از شوک الکتریکی یا آتش‌سوزی طراحی شده است. افزایش ایمنی افراد یا وسایل الکتریکی و جلوگیری از افزایش الکتریسیته ساکن از جمله مزیت‌های این محصول به‌شمار می‌آید. سیم برق ارت با رنگ راه راه زرد و سبز طراحی شده و در بسیاری از کشورها آن را با نام سیم زمین (Ground wire) می‌شناسند.

سیم برق مفتول

سیم برق مفتول یکی دیگر از انواع سیم‌ها است که برای سیم‌کشی ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرد. علی رغم سیم برق افشان، سیم مفتول از یک رشته فلز ضخیم تشکیل شده است که توسط یک عایق الکتریکی احاطه می‌شود. این نوع سیم که اغلب با نام سیم سخت و سیم خشک نیز شناخته می‌شود، انعطاف‌پذیری کمتری نسبت به نوع افشان دارد و استقامت بالاتری در برابر تنش‌های مکانیکی از خود نشان می‌دهد. سیم برق مفتولی علاوه بر عبور جریان الکتریکی، می‌توانند برای جابه‌جایی یا محکم کردن اشیاء نیز مورد استفاده قرار بگیرند. این نوع سیم‌ها باتوجه به قطر کار در دو دسته نازک و ضخیم قرار می‌گیرند.

اینورتر اینوت چیست؟

تفاوت سیم و کابل برق در چیست؟

تفاوت میان سیم و کابل یکی از ساده‌ترین پرسش‌هایی است که ذهن افراد را به خود مشغول می‌کند اما اغلب پاسخ اشتباهی به آن می‌دهند. هر دو این ابزارها وظیفه انتقال جریان الکتریکی را برعهده داشته و کاربرد بسیاری در شبکه‌های توزیع برق و سایر صنایع دارند. برای درک بهتر تفاوت این دو بهتر است ابتدا شما را با کابل برق بیش‌تر آشنا کنیم.

کابل برق از یک تا چند رشته سیم به هم پیچیده تشکیل شده است که در میان یک یا چند لایه عایق قرار گرفته‌اند. این رشته‌ها جریان الکتریکی را از خود عبور داده و به سایر نقاط منتقل می‌کنند. برای افزایش تحمل در برابر عوامل زیست محیطی، در طراحی برخی از کابل‌ها از یک نوع زره بهره گرفته‌اند. کابل‌ها بر اساس تعداد رشته، جنس هادی، سطح ولتاژ، نوع کاربرد و سایر موارد در طبقات مختلف دسته‌بندی می‌شوند.

عموما تفاوت اصلی کابل و سیم برق را می‌توان در ضخامت، متراژ، فشار قوی و ضعیف برق، تعداد رشته، میزان مقاومت و سطح مقطع دانست. ضخامت کابل برق به خاطر وجود تعداد عایق و روکش‌های چند لایه از سیم بیش‌تر است. اگر سیم و کابل را در یک متراژ مشخص قرار دهیم، خواهیم دید که کابل به خاطر سنگینی عایق و تعداد رشته‌های بیشتر از وزن بالاتری نسبت به سیم برخوردار است. بدیهی است که کابل‌های برق دارای سطوح بالاتری از تحمل ولتاژ بوده و برخلاف سیم دچار افت عملکرد نمی‌شوند. تفاوت دیگر را می‌توان مقاومت و دوام بیش‌تر کابل در مقایسه با سیم برق دانست.