
کابل فیبرنوری
فیبر نوری فناوری است که برای انتقال اطلاعات به صورت پالس های نور از طریق رشته های فیبر ساخته شده از شیشه یا پلاستیک در فواصل طولانی استفاده می شود. قطر فیبرهای نوری تقریباً به اندازه یک رشته موی انسان است و هنگامی که در یک کابل فیبر نوری قرار می گیرند، می توانند داده های بیشتری را در فواصل طولانی تر و سریعتر از سایر رسانه ها منتقل کنند.
این فناوری است که خدمات اینترنت، تلفن و تلویزیون فیبر نوری را برای خانه ها و مشاغل فراهم می کند. در جاهایی که پهنای باند بالا لازم داریم مثل مراکز داده، و یا ظرفیت بالا نیاز داریم مثل بیمارستان ها و فرودگاه ها و بانک ها، کابل فیبر نوری مناسب است چون سرعت بسیار بالایی دارد و حجم بالایی داده را انتقال میدهد.
اینورتر پنتاکس چیست؟
انواع کابل فیبر نوری
Single Mode
هسته فیبرهای نوری سینگلمود قطر کمتری دارد، احتمال تضعیف سیگنال در آنها کمتر است. یکی از علل تضعیف سیگنال در فیبر نوری، برخورد مداوم سیگنال به دیواره شفاف هسته و منعکس شدن مجدد آن است که سبب میشود، سیگنال بهجای مسیر مستقیم، حرکت زیگزاگی داشته باشد. پس هرچه قطر هسته کمتر باشد، هم دفعات و هم شدت انعکاس سیگنال کاهش مییابد و سیگنال طی حرکت خود، مسیر مستقیمتر و طولانیتری میپیماید.
در فیبرهای نوری سینگلمود چون قطر هسته کم است، نور عمدتا مانند یک پرتو منفرد طول کابل را درمینوردد. چون سیگنال نوری نسبتا مستقیم پیش میرود، مسافت بیشتری طی میکند. ضمنا فیبر نوری سینگلمود پهنای باند بسیار بیشتری دارد. باتوجه به آنچه گفته شد، فیبر نوری سینگلمود برای انتقال داده در مسافتهای طولانیتر به کار میرود. فیبرهای نوری سینگلمود معمولا گرانترند، چون برای تولید لیزر در ورودی هسته کوچک آنها محاسبات دقیقتری لازم است.
فیبر های نوری سینگل مود بنا به شعاع خمش و عملکرد به دسته های G652, G655, G657 تقسیم می گردند.
کلید چنج اور چیست؟

Multimode
نوعی فیبر نوری است که معمولاً برای ارتباطات در فواصل نسبتاً کوتاه استفاده می شود. به عنوان مثال، در داخل ساختمان ها یا دانشگاه ها. کابل های فیبر نوری مالتی مد را می توان بر اساس استاندارد ISO 11801 به انواع فیبرهای OM1، OM2، OM3، OM4 و OM5 دسته بندی کرد.
کابل های کواکسیال
کابل کواکسیال نوعی کابل مسی است که با محافظ فلزی و سایر اجزای مهندسی شده برای جلوگیری از تداخل سیگنال ساخته شده است. این کابل، یک کابل الکتریکی است که سیگنال های فرکانس رادیویی (RF) را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می کند.این فناوری از اوایل قرن بیستم وجود داشته است، به طوری که این کابل ها به دلیل دوام و سهولت نصب، عمدتاً برای اتصال تجهیزات آنتن ماهواره به خانه ها و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرند.
از کابل کواکسیال برای مسافتهای زیاد و طولانی استفاده میشود تا ارتباط بین شبکههای رادیویی، تلویزیونی و تلفنی را برقرار کند. همچنین نوع کوتاه این کابل برای ایجاد ارتباط بین وسایل تصویری خانگی مناسب است. منتقل کردن سیگنال از آنتن به گیرنده، از ایستگاه تلویزیونی به گیرندههای تلویزیون و از دکل رادیویی به گیرنده رادیویی و دیگر موارد مشابه نیز از کاربردهای کابل کواکسیال است.
کلید شهر ژنراتور سکومک چیست؟