سیم و کابل

تفاوت سیم افشان و مفتولی چیست؟

هر دو رسانای الکتریکی هستند، یعنی جریان الکتریکی را برای اتصال لوازم خانگی و سایر عناصری که نیاز به برق دارند، حمل می کنند. آنها به طور کلی از مس ساخته شده اند و با برخی از مواد عایق مانند PVC پوشیده شده اند. تفاوت آنها را می توانید در زیر ببینید:

۱. قابلیت انعطاف:

اولین تفاوت را باید در انعطاف پذیری آن ها دانست. مفتول ها معمولا از یک رشته ساخته می شوند، بنابراین نمی توان به راحتی آن را خم کرد. از طرف دیگر، سیم افشان از رشته های بسیار ظریف تشکیل شده است که انعطاف پذیری بیشتری را برای مواد تضمین می کند. بنابراین، هر چه رشته های داخل سیم بیشتر باشد، انعطاف پذیرتر خواهد بود.

توجه به این نکته ضروری است که وقتی سیم‌های افشان و مفتولی دارای ضخامت یکسانی باشند، هیچ تفاوتی در هدایت جریان الکتریکی وجود ندارد. همچنین ماندگاری این دو یکسان است.

۲ – حرکت الکترون ها:

دیگر تفاوت سیم افشان و مفتولی مربوط به الکترون ها می شود که نتیجه بررسی نشان می دهد که حرکت الکترون ها در سیم افشان نسبت به سیم مفتولی کمتر است. دلیل آن این است که سطح خارجی هادی سیم مفتولی بیشتر از سیم افشان است.

۳. مقاومت اهمی:

نتیجه بررسی های صورت گرفته نشان می دهد که در دمای یکسان سیم های مفتولی مقاومت کمتری نسبت به نوع افشان دارند.از نظر ظاهری هر دو محصول واقعا شبیه یکدیگر هستند، اما تفاوت سیم افشان و مفتولی بسیار زیاد است. برای درک تفاوت های اصلی، نیاز به دانش اولیه مهندسی برق است که می توانید در زیر آنها را یاد بگیرید و برای خرید اقدام کنید.

اینورتر پنتاکس چیست؟

تفاوت سیم مفتولی و افشان از نظر ساختار

بر اساس ساخت می توان بین دو نوع سیم، جامد (مفتول) و سیم افشان تمایز قائل شد. تفاوت سیم افشان و مفتولی این است که، سیم مفتول همانند سیم افشان از یک هادی اما برعکس آن از یک هادی تک رشته با ضخامت بیشتر بهره می برد. بنابراین، کلمه “مفتول” اغلب برای توصیف یک بسته بزرگ از سیم ها استفاده می شود که به درستی عایق بندی شده اند تا از تماس آنها با یکدیگر جلوگیری شود.

سیم مفتول از یک هادی رسانا ساخته شده است که به واسطه یک ماده عایق احاطه شده تا بتواند در برابر تداخل خارجی محافظت شود. از آنجایی که سطح مقطع کوچک تری نسبت به سیم افشان دارد، جریان کمتری را با مقاومت بیشتر حمل می کند.علامت های مختلفی را برای شناسایی انواع کابل در نظر می گیرند که برای شناخت نوع تک رشته ای سیم مفتول معمولاً از حرف E استفاده می شود.

مشخصات مهم سیم مفتولی

سطح مقطع: ۱٫۵ تا ۲۴۰ میلی‌متر
ولتاژ: ۳۰۰ تا ۵۰۰ ولت
تعداد رشته: فقط یک رشته
مقاومت بالا در برابر: خوردگی و پوسیدگی

کلید چنج اور چیست؟

کاربرد سیم مفتولی برق کجاست؟

کاربرد سیم مفتولی زمانی نمایان می شود که سیم کشی شما ثابت بوده و نیازی به پیچیدگی و انعطاف زیاد نباشد. از سیم مفتولی برای کاربردهای ولتاژ بالاتر و کاربردهای صنعتی که نیاز به اتصالات سنگین یا فواصل طولانی‌تر دارند استفاده می‌شود.

همچنین از سیم مفتولی در انتقال نیرو و در ساختمان های بزرگ برای انتقال انرژی الکتریکی استفاده می شود. مشخص است که سیم مفتولی برق به دلیل مقاومت زیاد در برابر تنش های مکانیکی، بهترین نوع قابل استفاده در خارج از ساختمان ها می باشد.

انواع سیم مفتول

سیم مفتولی را مطابق با استاندارد ملی و سایر استانداردهای جهانی در انواع گرید ها تولید می کنند مانند موارد زیر:

گرید ۳۷RST
گرید ۲S
گرید ۱۰۰۸SA
گرید ۲SG
گرید ۱۰۰۶SAE
گرید SM۲O
گرید ۳SG

به طور کلی هر کدام از سیم های مفتولی بالا، از نظر ترکیباتی همچون سیلیسیوم، کربن، گوگرد، فسفر و غیره با یکدیگر تفاوت دارند.

سیم و کابل
سیم و کابل

سیم مفتولی از نظر ولتاژ:

دسته ولتاژ پایین (mm ۰/۵، ۰/۷۵، ۱)
ولتاژ بالا (mm ۱)

سیمهای مفتولی از نظر شکل:

غیر فابریک
فابریک

کلید شهر ژنراتور سکومک چیست؟

سیم مفتولی از نظر ساختار:

بدون روکش
با روکش گالوانیزه

 

سایر انواع سیم مفتولی موجود در بازار:

سیم مفتولی سیاه
سیم مفتولی از نوع گالوانیزه
سیم مفتولی از نوع استیل
سیم مفتولی از نوع برنجی
سیم مفتولی نازک و ضخیم