سیم و کابل

مزایای کابل آلومینیوم

کابل آلومینیوم دارای ویژگی‌ها و مزایای زیادی برای استفاده در محیط‌های باز و بسته است؛ بسته به نوع کابل و ویژگی‌های آن مصارف گوناگونی برای آن در صنعت و در مصارف خانگی یا غیر صنعتی وجود دارد؛

از جمله این موارد می‌توان به مزایای ذیل اشاره کرد:
✔ رسانایی مطلوب و قابل قبول
✔ مقاومت الکتریکی قابل قبول
✔ شکل‌پذیری کابل
✔ تنوع بسیار زیاد
✔ وزن سبک کابل به دلیل چگالی پایین
✔ امکان استفاده در خطوط طولانی برق
✔ طول عمر مفید بالا و مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
✔ مناسب برای محیط‌های مرطوب و مستعد اکسیداسیون
✔ در دسترس بودن آلومینیوم
✔ اقتصادی و مقرون به صرفه بودن
✔ سهولت و سرعت نصب بالا
✔ عدم افت ولتاژ در کابل‌های آلومینیومی و کاهش افت انرژی
✔ سطح پایین‌تر جریان کابل آلومینیومی بر حسب آمپر در یک متراژ مشخص نسبت به کابل‌های مسی
✔عدم افزایش دمای شبکه
✔ کاهش سرقت کابل‌های آلومینیومی نسبت به مسی
✔ کاربردهای مختلف از جمله زمینی و هوایی

اینورتر پنتاکس چیست؟

سیم و کابل
سیم و کابل

مقایسه کابل آلومینیومی و مسی

تا چند سال پیش، تقریبا تمام کابل‌ها از هادی مسی ساخته می‌شدند؛ اما با توجه به محدودیت منابع مسی و قیمت بالای آن، آلومینیوم به‌عنوان یک فلز با ویژگی‌های مشابه با مس، برای ساخت هادی سیم و کابل، مورد استفاده قرار گرفت. قیمت کمتر آلومینیوم و در نتیجه کابل آلومینیومی نسبت به کابل مسی، نخستین تفاوت میان این دو کابل است؛ اما در مهم‌ترین ویژگی لازم برای سیم و کابل برق، یعنی رسانایی، یقینا مس عملکرد بهتری دارد. با این حال، این نقیصه با افزایش سطح مقطع، برای کابل آلومینیومی قابل جبران است.

کلید چنج اور چیست؟

به عنوان مثال، کابل آلومینیومی سایز ۴ جریان مجازی در حدود کابل مسی سایز ۲.۵ دارد. با توجه به قیمت پایین‌تر کابل برق آلومینیومی، این موضوع توجیه اقتصادی نیز دارد. تفاوت میان کابل آلومینیوم و مسی، صرفا به قیمت و رسانایی محدود نمی‌شود؛ مس از لحاظ فیزیکی، روی هم رفته، خصوصیات بهتری دارد. مقاومت بیشتر در برابر خوردگی، انعطاف‌پذیری و چکش خواری بهتر و استحکام بیشتر، دیگر مزایای کابل مسی نسبت به کابل آلومینیومی محسوب می‌شوند. اما کابل آلومینیومی نیز با توجه به چگالی و وزن کمتر، حرف‌هایی برای گفتن دارد! این موضوع باعث می‌شود تا ساخت هادی ضخیم‌تر کابل آلومینیومی، موجب سنگینی این کابل‌ها نسبت به کابل مسی نشود و اتفاقا نسبت به کابل مسی با جریان مجاز مشابه، وزن پایین‌تری هم داشته باشند. این موضوع به‌خصوص در کابل‌های هوایی، حائز اهمیت است.

به‌خاطر شکنندگی، ساخت کابل افشان آلومینیومی مقدور نیست و از آلومینیوم بیشتر برای ساخت کابل‌های مفتول و نیمه‌مفتولی بهره گرفته می‌شود. به همین منظور برای سیم‌کشی ساختمان و مصارف خانگی و استفاده در لوازم برقی، کابل‌های مسی به‌کار گرفته می‌شوند. اما ساخت کابل آلومینیوم برای استفاده به عنوان کابل زمینی و کابل هوایی فشار ضعیف و متوسط، کاملا مرسوم است.

کلید شهر ژنراتور سکومک چیست؟